Stativer til Kikkerterne    
Februar - 2010; Af Carsten Andersen, Bellahøj Skole

Vi afprøvede stativer købt over nettet af AvXperten i Grenå. Alle fotostativer passer til Galileoscopet, fordi der i Galileoscopet er indsat en passende møtrik.

Følgende gulv-stativer er gode:

Størrelse, vægt og stabilitet vokser med prisen. Der medfølger en bærepose med rem til alle stativer. Butikken har også bordstativer og en gulvmodel (1050 mm, 139 kr.) som efter vores mening ikke er egnede.

Jeg har prøvet stativ model nr. 1, 2 og 3 fra AVxperten. Model 3 på 1610 mm er det mest stabile og det, der fastholder kikkerten bedst. Se mere om det her: http://www.avxperten.dk/foto-og-computertasker/kamera-tripod/kamera-tripod-(stativ-til-kamera)-gulvmodel-1610mm.asp. Stativets specifikationer er:

Jeg anbefaler at man kontakter AvXperten for at få rabat ved en større ordre. Kontakt dem på mail: info@avXperten.dk eller telefon 86 32 71 71.

Bellahøj Skole har fået 15.000 kr. af Villum Kann Rasmussen Fonden til at købe stativer for. Vi har netop købt rigtigt mange og fået en god rabat samt gratis forsendelse hertil. Vi får desuden refunderet momsen, fordi det er til undervisningsbrug.

Vores elever og de andre skoler, der låner kikkerter af os får stativer udleveret sammen med kikkerterne. Vi får endda stativer til overs, så at CFUer og kommuner kan afhente 2 stativer hos os. Resten må I selv købe. Husk at AvXperten giver rabat ved større køb.

Det anbefales at købe stativer. Dog kan man spænde Galileoscopet fast til et cykeforhjul, når cyklen står på hovedet. Kikkerten skal monteres på noget; uden støtte er det ikke muligt at få glæde af Galileoscopet.

Man kan også købe meget billige stativer i udlandet, men da skal man også tage højde for en dyrere forsendelse, tillæg af moms og evt. told.

Hvis nogen kender til stativer til lavere priser eller med højere kvalitet vil vi meget gerne høre om det!

Tilbage til nyheder